طب مکمل وکانسرکودکان(4)
تهیه – تنظیم و جمع آوری : دکتر شاهین اردوبادی از اورمیه
تاثیر نیایش و دعا درمانی در بهبود حال کودکان سرطانی
http://www.rs272.com/
بسیاری از خانوادههای کودکان سرطانی تمایل زیادی به استفاده از نیایش و دعا درمانی داشتند. علت اصلی این امر را اغلب این چنین بیان میکردند که، پاکی و معصومیت کودکان مبتلا آنها را وادار میکند تا از هر وسیلهای برای تسلی، آرامش، و تقویت روحی و تسکین دردهایشان کمک بگیرند.
به همین سبب نیایش و دعا به عنوان شیوهای از درمان به شکل وسیعی توسط متخصصان مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت، نتیجه این بررسی شواهد گیجکنندهای را مشخص کرد. مارویک یکی از متخصصان و علاقهمندان درمانهای طبیعی، 115 مقاله را در مورد نیایش و خواندن دعا و نماز و تاثیرات آن برای کسب سلامتی بررسی کرد. براساس گزارش او 37 نمونه از این مقالات اثرات مثبت نیایش و دعا درمانی، 47 مورد اثرات منفی نیایش و دعا درمانی را بررسی کرده بودند و 31 مورد هیچ کدام از این اثرات را بررسی نکردهبودند. همکاران وی کینگ و بوشویچ در مطالعاتشان به این نتیجه رسیدند که بسیاری از بیماران مبتلا به بیماریهای سخت و ناعلاج تمایل زیادی دارند تا با پزشکانشان در مورد زندگی روحی – معنوی خود صحبت کنند، و یا پزشکانشان در مورد این مسائل سوالاتی از آنها بپرسند. براساس تحقیقات این دو، 48 درصد از بیماران تمایل دارند تا به همراه پزشک معالجشان نیایش کنند و دعا بخوانند یا در مراسم نمازگذاری شرکت کنند و 42 درصد معتقدند که پزشک موظف است در مورد تجربیات روحی- روانی بیمار و دنیای معنوی او مسائلی را مطرح کند واو را راهنمایی کند. چرا که آنها معتقدند که تمرینهای روحی – معنوی و نیایش و دعا موجب میشود این افراد شرایط مطلوبتری برای درمان و تحمل دوره درمان و بیماری خود داشته باشند.
بنابراین به نظر میرسد با توجه به فراوانی درمانهای جایگزین و کاربرد آنها و تمایل روبه افزایش مردم در بهرمندی از این شیوهها، پزشکان و متخصصان آلوپاتیک میبایست با دید دیگری به این جریان بزرگ نگاه کنند، و حداقل از بیمارانشان در مورد روشهای درمانی جایگزینی که قبل از مراجعه به آنها تجربه کردهاند، پرسوجو کنند.
مطالعات نشان داده والدین بیمار یا افرادی که از این نوع درمانها استفاده میکنند از طرح این مسئله با پزشکان معالج خود ترس دارند. اگر چه در بیشتر موارد طرح موضوع با پزشکی منجر به مشاجرههای ناراحتکننده میشود ما توصیه میشود حتما استفاده از هر نوع درمانهای مکمل و جایگزین را با پزشک معالجتان در میان بگذارید. این امر ضمن آنکه به بهبود روابط شما و پزشکتان کمک میکند، تاثیر بسیار خوبی در تشخیص، تجویز پزشکتان دارد.
دکتر اسپیگل بالت یکی از متخصصان شرکت کننده در این پروژه، تاکید زیادی بر برقراری این نوع رابطه بین بیمار و پزشک دارد، او برای پزشکانی که علاقمند به برقراری رابطه درست و مفید با بیمارانشان در مورد استفاده از درمانهای طبیعی هستند، دو پیشنهاد دارد: اول اینکه پزشکان علاقمند به این مطلب میبایست به طور منظم اطلاعاتی در مورد درمانهای جایگزین و طبیعی کسب کنند، دوم، قضاوتهای شخصی خود و دوستانشان را در مورد این درمانها فراموش کنند و به تحقیقات و مطالعاتی که در این زمینه انجام میشود مراجعه کنند. به این ترتیب آنها میتوانند با بیمار خود رابطه بهتری برقرار کنند و در صورتی که بیمار درک درستی از این شیوهها نداشت او را در این زمینه راهنمایی کنند. .